fbpx

Prava ili compound čokolada?

post feature image

Da bi se čokolada opisala kao “prava” , prema pravilniku mora sadržavati 43% suhe tvari kakao
dijelova, od čega je minimalno 26% kakao maslaca. Osnovna razlika između prave i compound
(surogat) čokolade je prisutnost kakao maslaca, koji je u compound čokoladama uvijek zamijenjen
drugim biljnim mastima ili uljima. Najčešće palminim i kokosovim.
Korištenje compound čokolada prevladava u slastičarstvu ne samo zbog prihvatljivije cijene, nego i
zbog svojstava pogodnijih za izradu slastica. Količina ulja ili masti koja se dodaju uvelike mijenja
svojstva čokolade kao što je točka topljenja. Stoga je compound čokolada popularan izbor za izradu
čokoladnih glazura na kao npr, na popularnoj mađarici, za umakanje kolača poput tradicionalih
čupavaca i za mnoge druge kolače i torte.


U našem asortimanu nudimo razne vrste compounda:

Tamna glazura, Extra premium i Bijela glazura su proizvedene u obliku malih gumbića ili pločica te se
pripremaju uz dodavanje ulja ili margarina.
Express bijela i tamna glazura su već pripremljene glazure u kantici i njihova je glavna prednost što
možete biti sigurni da vam kolač neće pucati pri rezanju te ga odlikuje lijepi sjaj.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.

Posljednje objave

blog image

TREND U 2024 – PISTACIJA

U posljednje vrijeme možda ste primijetili da je pistacija posvuda – od kave s pistacijama, kroasana punjenih pistacijama pa i kućnih dekora u bojama pistacije.

blog image

Credi Cream Fix recept

Credi Cream Fix je novost u asortimanu naših proizvoda. Krasi ga vrlo jednostavna i brza priprema s vodom i velikom prednosti što se u procesu ne stvaraju mjehurići. Također...

blog image

Buttercream

Što je torta bez kremaste, buttercream glazure?   Po definiciji, buttercream, odnosno  krema od maslaca je najčešća  vrsta glazure, nadjeva i ukrasa za torte i kolače. Omiljena među slastičarima, tradicionalno se izrađuje...

Imate li pitanja za nas?
Javite nam se!