fbpx

Izjava o kolačićima

Kolačić ili drugom rječju cookie predstavlja skup informacija koje se pohranjuju na računalu korisnika od strane web stranice koju korisnik posjeti. Kolačići služe za spremanje postavki korisnika, te njegove postavke za web stranicu što može biti preferirani jezik ili primjerice adresa. Nakon što korisnik sljedeći puta posjeti dotičnu web stranicu, internet preglednik povratno šalje kolačiće koji pripadaju spomenutoj web stranici. 

​​Za slučaj da korisnik odluči ne prihvatiti kolačiće, sami kolačići neće biti pohranjeni na računalu tog korisnika. Korisnik će i dalje biti u mogućnosti koristiti web stranicu, ali ovdje dolazi do mogućnosti da mu određene mogućnosti budu ograničene ili nedostupne.

Na koji način se koriste kolačići

Web stranica https://www.minjon.hr/, te njene podstranice mogu koristiti kolačiće, te ih pohranjivati na uređaj korisnika. Kolačići se koriste kako bi se znalo kada je korisnik posjetio web stranicu, te zbog poboljšanja negova korisničkog iskustva, kako bi mu se mogao personalizirati sadržaj koji se plasira, a također i kako bi mu se mogli pružiti relevantni oglasi za koje bi mogao biti zainteresiran.

Neophodni kolačići

Kolačići koji se prvenstveno koriste kako bi web stranica i svi njezini materijali mogli neometano funkcionirati, te kako bi se mogli zadovoljiti tehnički preduvjeti za normalan rad https://www.minjon.hr/. Ova vrsta kolačića naziva se neophodnim kolačićima. Obzirom da su ovi kolačići nužni za rad web stranice, korisnik ih nije u mogućnosti onemogućiti, ali ih može obrisati ili blokirati unutar postavki svojeg internet preglednika.

Statistički i marketinški kolačići

Statistički kolačići koriste se kako bi se mogao pratiti promet same web stranice, te kako bi se dotični podaci mogli analizirati, odnosno odgovoriti na pitanje na koji način Korisnici koriste https://www.minjon.hr/. Uz pomoć statističkih kolačića moguće je analizirati efikasnost marketinških aktivnosti. Sve informacije prikupljene na temelju korištenja statističkih kolačića pomažu za optimiziranje web stranice kako bi se u konačnici moglo poboljšati korisnikovo iskustvo prilikom korištenja spomenute.

Marketinški kolačići prikupljaju se iz razloga kako bi se korisniku mogli pružili relevantni oglasi koji su usklađeni s njegovim interesima, a također i za povratno, tzv. remarketing oglašavanje. Informacije i podaci prikupljeni od strane trećih strana ne uključuju osobne podatke putem kojih se korisnik može identificirati (npr. Ime i prezime, broj telefona, email adresa).

Mogu li se isključiti kolačići?

Isključivanje kolačića je moguće napraviti unutar postavki o kolačićima, te se ono odnosi na Statističke i Marketinške kolačiće, dok se onim Neophodnim upravlja unutar postavki Korisničkog internet preglednika.

Isključivanjem ili blokiranjem kolačića, korisniku će i dalje biti omogućeno pregledavanje i korištenje web stranice https://www.minjon.hr/. Međutim, potrebno je naglasiti kako postoji mogućnost da određene funkcionalnosti web stranice prilikom toga neće biti dostupne.

Koje se podaci prikupljaju kroz kolačiće?

Kroz kolačiće prikupljaju se podaci o IP adresi, podaci o samom korištenju web stranice, te podaci o načinu ponašanja i navikama Korisnika koji ju koristi.

Želite više informacija o kolačićima?

Ukoliko imate dodatnih pitanja i zanima vas više o kolačićima, molimo vas da nas kontaktirate putem adrese elektronične pošte na https://www.minjon.hr/kontakt/.