fbpx

Buttercream

post feature image

Što je torta bez kremaste, buttercream glazure?  

Po definiciji, buttercream, odnosno  krema od maslaca je najčešća  vrsta glazure, nadjeva i ukrasa za torte i kolače. Omiljena među slastičarima, tradicionalno se izrađuje od maslaca, šećera u prahu i mlijeka ili vrhnja, ali sastojci i postupci razlikuju se ovisno o vrsti kreme od maslaca koju radite. Inače, ukupno ih je  9 vrsta: american  buttercream,  swiss meringue buttercream, italian meringue buttercream, french buttercream, german , korean, russian, ermine i veganski.

Osim za glaziranje torti, često se koristi i kao preljev ili nadjev za peciva.

Ova krema od maslaca je slatkog, bogatog i kremastog okusa te se može  dodatno obogatiti raznim sastojcima poput krem ​​sira, čokolade ili voća.

Mi vam donosimo vrlo jednostavno rješenje za izradu buttercreama, uz pomoć proizvoda Gletcher fondat.

Naime, tvrtka Zeelandia proizvodi ovaj proizvod već dugi niz godina te ga odlikuje kvaliteta koja je preferirana u većini europskih slastičarnica.

Gletcher fondat je glazura na bazi šećera i već je djelomično razrijeđena vodom. Lako se može pomiješati s više vode, s masnoćama, bojilima i okusima po vašem izboru. 

Fondant je otporan na visoke temperature, s optimalnom temperaturom rukovanja od 40-45 °C.  Također je izuzetno stabilan proizvod pri smrzavanju.

Osnovni elementi u proizvodnji našeg fondanta su:

  • Vrlo precizna temperatura u vrijeme proizvodnje
  • Poseban tretman tijekom procesa kristalizacije.

Neke od prednosti fondanta u usporedbi sa mnogima drugima su:

Gletcher fondantOstali fondatni
Biserno bijela bojaSivkasto bijela boja
Poptpuna pokrivenostBlago proziran
Visoka tolerancija na promjene u temperaturi (uvijek dobro pokriva)Niska tolerenacija na promjene u temperaturi (lako postaje tanji i time prozirniji)
Besprijekoran glatki premazNepravilan uzorak s mjehurićima zraka
Bez konzervansa i zgušnjivačaSadrži konzervanse i zgušnjivae
Svježeg mirisaNema svježeg mirisa

Donosimo vam recept za jednostavnu pripremu buttercrema:

1000g Fondant Gletcher

1000g margarin Superio NH ili maslac

Sve zajedno miksati u  planetarnom mikseru, pjenjačom  5 min.

Buttercream možete bojati bojama po želji te ga  koristiti za dekoriranje modernih torti.

Također je izvrstan i postojan kao podloga ispod tičino mase za oblaganje torti, koja će vašu tortu držati stabilnom i spriječiti puštanje sokova iz torte.

Posljednje objave

blog image

ŠTO NAM DONOSI 2025. GODINA?

U prosincu 2024., tržište kakaa dostiglo je najveće zabilježene brojke do sada. Stručnjaci sugeriraju da cijena neće značajno opasti i da je upravo kakao, jedna od najnepredvidljivijih roba. Nepovoljni...

blog image

Keto kruh

Keto prehrana je dijeta koja se bazira na visokom unosu masti, umjerenom unosu proteina i vrlo niskom unosu ugljikohidrata. Cilj ove prehrane je da tijelo prijeđe u stanje ketoze,...

blog image

TREND U 2024 – PISTACIJA

U posljednje vrijeme možda ste primijetili da je pistacija posvuda – od kave s pistacijama, kroasana punjenih pistacijama pa i kućnih dekora u bojama pistacije.

Imate li pitanja za nas?
Javite nam se!